Przygotowanie takiego ciasta to krok w kierunku samowystarczalności – bo nie trzeba już prosić nikogo o coś słodkiego, można przygotować sobie samodzielnie! Jest to przepis, z którym powinny sobie bez problemu poradzić dzieci w wieku szkolnym. W dodatku przepis ten pozwala zużyć banana, długo zalegającego w kuchni lub szkolnym plecaku, który nie jest już tak apetyczny, ze względu na czarną skórkę.

 

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżki kakao

Wykonanie:

Banana kroimy na kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy jajko i kakao. Wszystko miksujemy na gładko. Przelewamy do kubka i wstawiamy do mikrofalówki na 3 minuty (moc 850)

 

Ośrodek Rehabilitacyjno Edukacyjno Wychowawczy Profi-Med realizuje projekt dofinansowany ze środków PFRON pt. „ODKRYJ Z NAMI POTENCJAŁ – ZDOBĄDŹ SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ”.

Okres realizacji projektu: 01.05.2022 r. – 31.03.2025 r.